ro / de / en

Programe

DEZVOLTARE COMUNITARA SI SANATATE

 

FSM isi dedica activitatea sustinerii si cresterii gradului de implicare al cetatenilor in activitati legate de dezvoltarea comunitatii si sanatate. In colaborare cu autoritatile locale, FSM pune la dispozitie locatiile, echipamentele si materialele necesare pentru a facilita intalnirile, invatarea si obtinerea informatiilor necesare practicarii unui stil de viata sanatos.

vizitati proiectele »

IEC - Constientizare, Modificarea Atitudinilor si Comportamentelor

Informarea, Educarea si Comunicarea pentru modificarea comportamentelor sunt domenii majore ale muncii desfasurate de FSM. Activitatile se concentreaza asupra unor grupuri tinta diferite, din locatii diferite: spre exemplu Spitale, Maternitati, Cabinete Medicale, Scoli, Camere comunitare, Biblioteci Publice si Case de Cultura - adresandu-se femeilor, barbatilor, copiilor si tinerilor. vizitati proiectele »

INSTRUIRE/ TRAININGURI

FSM se dedica imbunatatirii competentelor si aptitudinilor profesionale ale specialistilor din domeniul sanatatii. Trainingurile in comunicare, pentru imbunatatirea relatiei cu clientii si cresterea calitatii ingrijirilor acordate sunt o parte din numeroasele arii ale programelor de training furnizate de FSM. Traininguri si ateliere de lucru pentru imbunatatirea cunostintelor si practicilor in Educatie pentru Sanatate si Asistenta la Domiciliu sunt furnizate membrilor comunitatii - in special femeilor. vizitati proiectele »

TINERI

FSM isi doreste sa imbunatateasca starea de sanatate a copiilor si tinerilor. Acest lucru este realizat si promovarea Educatiei pentru Sanatate in scoli sau in cadrul scolilor de vara, folosind metode interactive si lucrul in echipa. Prin intermediul focus grupurilor, tinerii furnizeaza FSM propria lor perspectiva despre modul de implementare a proiectelor. FSM are in vedere si consecintele sociale si asupra sanatatii ale migratiei parintilor si efectele acesteia asupra copiilor, tinerilor si batranilor din comunitatile respective. vizitati proiectele »

TEME CARE SE INTREPATRUND

GEN * MIGRATIE * CERCETARE vizitati proiectele »

GEN - femei + barbati

In colaborare cu parteneri nationali si internationali, FSM organizeaza Campanii de Constientizare pentru promovarea egalitatii de gen si pentru a lupta impotriva violentei domestice. FSM colaboreaza, in mod special, pentru realizarea acestor campanii cu Terre des Femmes, Germania, Consiliul Europei -campania "Stop violentei domestice", UNIFEM -"Spune NU violentei asupra femeilor" si este membru al Retelei Europene pentru Sanatatea Femeii . vizitati proiectele »

MIGRATIE

In ultimii 4 ani de lucru ai FSM in comunitatile rurale, consecintele sociale si asupra sanatatii ale migratiei fortei de munca au devenit din ce in ce mai dramatice. In special impactul asupra copiilor, tinerilor si batranilor ramasi acasa singuri este negativ si numeroase proiecte vin spre rezolvarea problemelor sociale si de sanatate in crestere. vizitati proiectele »

CERCETARE

Pentru a avea informatii obiective, obtinute in urma unor cercetari, despre CUNOSTINTELE si PRACTICILE DIN DOMENIUL SANATATII ale principalelor grupuri tinta, FSM a realizat un studiu initial si unul final pentru a evalua cunostintele, atitudinile, aptitudinile si practicile (KASP) a 287 femei, cliente ale asistentelor comunitare (asistentelor medicale comunitare - AMC). vizitati proiectele »